Poika

Kaskas

Parin viikon sisällä pamahtaa USAn itärannikolla miljardeja kaskaita pintaan. Nyt on vuorossa 17-vuotinen sykli, joka siis viimeksi nousi pinnalle 1996. Tämä vuosikerta kulkee nimellä East Coast Brood tai brood 2, ja on yksi suurista.


Suosittelen seuraamaan uutisvirtaa kaskaat mielessä, sillä kohta on taas luvassa hienoa videokuvaa raamatullisista tunnelmista. Etenkin youtubeen tullee mahtavia videoita, cicada on englanninkielinen nimi/hakusana.


Tässä kartta: http://www.magicicada.org/about/brood_pages/broodII.php

Ja tässä wikipläjäys: http://en.wikipedia.org/wiki/Magicicada

 

Pahoittelen spämmäyksen tuntua, mutta nämä erittäin mielenkiintoiset veijarit tulevat pintaan ihan lähipäivinä, joten vaparin etusivun liikkumistahti huomioiden olisin kuitenkin joutunut laittamaan kaksi tekstiäni samalle sivulle.

 

Toimitukselle huomio, että kirjoituksen aihevaihtoehtoja voisi lisätä. Ainakin luonto olisi kiva lisä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Veikko Vitikainen

Raamatullisiin tunelmiin tässä asiassa voidaan viitata vain siihen, että tuo Kaskaiden syntymärituaali kuuluu normaaliin luonnon kiertokulkuun ja Kaskaiden lisääntymisrituaaliin. Tällä ei ole mitään tekemistä jonkinlaisen ilmastomuutoksen tai luonnonkatastrofin kanssa, vaan on kysymys yhdestä luonnon suurista ihmeistä, joista suurin osa ihmiskunnasta ei ymmärrä yhtään mitään.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

En ole toukkina tavannut, mutta sarvikuonokas on komia ötökkä.

Joachim Seetaucher

Kaskaiden siritys on mustassa yössä trooppisella alueella ihan kivan kuuloista, mutta sitten, kun niitä on todella paljon, kuten aikoinaan ollessani Andalusiassa tai toisen kerran eräänä kesänä Yokohamassa puutarhassani, niiden melu ei enää ole siritystä, vaan muistuttaa lähinnä moottorisahan tai sirkkelin ääntä, joka ei lakkaa koskaan.

Veikko Vitikainen

No, mitä sitten????. Hankitko korvatulpat vai pyydätkö Syyriasta kemiallisia aseita noiden luontokappaleiden tuhoamiseen pikaisesti tontiltasi. Itse nautin moottorisahan äänestä silloin kun tuo saha on omissa käsissäni ja teen sillä tehtäviä joihin se on keksittykkin. Polttopuut yms. Toki minulla on silloin korvatulpat jossain muualla kuin perseessä. Kaskaiden laulua olen myöskin kuullut, mutta sehän on vain musiikkia korville.

Joachim Seetaucher

Ei mitään sitten, vain siitä kärsin.

Kaskaiden "laulu" on kaunista, kun se vielä kuuluu tyyliin "SIR SIR SIR" tai "SIRIRIRIRI", mutta kun se kuuluu läpi vuorokauden 80 desibelin voimalla "PRRRRRRRRRRRRRRPRRRRRRRRRRRRRPRRRRRRRRRRRRRRRR", niin sitten siitä ei ole muuta kuin se meluhaitta.

Veikko Vitikainen Vastaus kommenttiin #7

Kysyisin??? Kumman pitäisi poistua maisemista sinnun vai kaskaiden. Älä mene sellaisiin maisemiin joissa et viihdy. Muuta pysyvästi Suomeen.
Täällä et öisin kuule kaskaiden laulua vaan umpihumalaisten öykkäreiden ja huumeveikkojen mölinää poliisien ja ambulanssien hälyytyspillien lomassa puukotettujen ja ammuttujen ihmisten tuskan huutojen säestyksellä.